Kinesiologie


Marja Rog - Natuurgeneeskundig therapeut BCZ®

Kinesiologie (algemeen)
Kinesiologie is een therapeutische manier van werken. Er worden Oosterse technieken gecombineerd met Westerse. Lichaam en geest worden als eenheid gezien. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de spiertest om uit te zoeken waar en waarom de balans in het lichaam verstoord is geraakt. De spierspanning van een spier is een goede indicator in de mate van stress, belasting of blokkade, waar iemand last van heeft.

Tijdens de behandeling kan ik gebruikmaken van de energetische werking van onder andere   bloesemremedies en Schussler celzouten .

Ook kunnen we kijken naar de klacht en de onderliggende verbinding tussen het fysieke, de gedachten en de emoties.
Een simpel voorbeeld: een gebeurtenis kan maken dat we ons boos voelen. Deze boosheid kan leiden tot eten van verkeerde voeding, waarna fysieke klachten kunnen volgen (pijn in de maag).


Wellness Kinesiologie (ESR)
Dit is een onderdeel van de Kinesiologie en leert efficiënt met chronische stress om te gaan. Een negatieve ervaring wordt soms niet (h)erkend en onverwerkt weggestopt in het onderbewustzijn.
De geest drukt zich uit in het lichaam. Dit kan in het dagelijks leven een rol blijven spelen en op den duur fysieke en emotionele klachten gaan geven.

De technieken die hierbij worden gebruikt, werken in op de oorzaak van de klachten:
* negatieve, stressvolle ervaringen worden verwerkt
* bewuster in het leven komen staan
* beter met spanning en stress omgaan
* het kunnen stellen van doelen
* veranderingen aangegaan.

Hierdoor kan er een gevoel van 'ruimte' ontstaan. Oude patronen of denkwijzen kunnen worden omgezet in het toelaten van nieuwe mogelijkheden.