Tips & Cliënten vertellen


Marja Rog - Natuurgeneeskundig therapeut BCZ®

TIPS:
Denk in de winter-"R"-maanden aan:
- voldoende beweging; probeer dagelijks een half uur naar buiten te gaan (wandelen, fietsen);
- gevarieerde voeding met minimaal 2 stuks fruit en veel groente en voldoende (lauw)water te drinken;

- voldoende inname van vitamines en mineralen. Met aanvulling van Vitamine D3.  Door middel van dagelijks zonlicht op de huid kunnen we het licht omzetten naar vitamine D. In de wintermaanden is er onvoldoende zon en dienen we dit in de regel te supplementeren.  Bij twijfel kun je de huisarts vragen om de bloedwaarde van vitamine D te laten bepalen. Vitamine D is onder andere goed voor botten, spieren, immuunsysteem, hart en bloedvaten en ons humeur.

CLIËNTEN VERTELLEN:

Stress klachten;

-"Ik had veel stress in mijn leven. Ik had vaak last van buikpijn. Na een aantal behandelingen met voetreflexmassage zijn mijn pijnklachten verdwenen." CdeK

-"Met mijn drukke baan en gezin met jonge kinderen is er weinig tijd voor mijzelf. Regelmatig had ik allerlei klachten; slecht slapen, vaak moe, hoofdpijn en soms humeurig zijn. Het is fijn om van tijd tot tijd voor een behandeling bij Marja te komen. Het geeft me rust en ontspanning, zodat ik weer lekker in mijn vel kom te zitten en meer energie heb" NdeG

-"Tijdens een overspannen periode, heeft Marja mij bijgestaan. Ik kon samen met haar behandelingen en adviezen langzaam herstellen en kreeg meer en meer energie. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en heb besloten om ander werk te gaan doen, met minder druk voor mij. Een paar keer per jaar blijf ik naar Marja gaan voor een ontspannen reflex behandeling.”
MdeP

Hoofdpijn:
-"Lange tijd had ik last van terugkerende hoofdpijn in het weekend. Na een aantal behandelingen bij Marja gaat dat goed."
BvV

Adem en ontspanning:
-"Ik had last van hyperventilatie. Ik voelde me dan gejaagd en gespannen en kreeg ook last van pijnlijke nek en schouders. Marja heeft me de geleerd om rustig naar mijn buik te ademen. Nu neem ik overdag korte rustmomenten, waarbij ik de ademoefening toepas. Ik kan me makkelijker ontspannen en omgaan met de druk die ik soms voel."
FdG

Blaasproblemen:
-"Mijn zoon van vijf plaste regelmatig (tijdens het spelen) in zijn broek. Hij vond dat heel vervelend, maar had er geen controle over. Tijdens een consult bij Marja heb ik geleerd zijn voetjes op bepaalde punten te masseren. Mijn zoon heeft sindsdien geen plas-ongelukjes meer gehad. Hij en ik vinden het nog steeds fijn om voor het slapen gaan zijn voeten even te masseren. Het is ons moment van de dag geworden." 
OD