Bloesemremedies


Marja Rog - Natuurgeneeskundig therapeut BCZ®

Bloesemremedies
Tijdens de behandeling kan er gebruik worden gemaakt van bloesemremedies. We ervaren allemaal wel eens emoties die ons uit balans kunnen brengen. Een hele eenvoudige, maar doeltreffende manier om de emoties weer in balans te brengen is met bloesemremedies.

De Bach bloesemremedies:
Dr. Bach (1886-1936) heeft de laatste jaren van zijn leven besteed aan het zoeken van een eenvoudige geneesmethode zonder bijwerkingen. Zijn zoektocht heeft 38 bloesemremedies opgeleverd.
Door toediening van de remedies wordt een negatieve gemoedstoestand omgebogen tot een positieve, waardoor problemen kunnen verdwijnen.

Dr. Bach heeft zijn remedies ingedeeld in zeven hoofdgroepen van gemoedstoestanden, te weten:
* angst   > vertrouwen
* onzekerheid   > zelfvertrouwen
* onvoldoende interesse in het hier en het nu   > leven in het nu
* gevoelens van eenzaamheid   > verbonden zijn
* overgevoeligheid voor invloeden van buitenaf   > grenzen kunnen stellen
* moedeloosheid   > hoop en geluk
* overbezorgdheid om het welzijn van anderen   > leven en laten leven.


Enkele voorbeelden van bloesemremedies zijn:

Rescue Remedy is een van de bekendste remedies en wereldwijd bij drogisterij en natuurwinkels te verkrijgen. Dit middel herstelt voor of na een emotionele gebeurtenis.
Het is te gebruiken in iedere situatie die als stressvol of spanningsvol wordt of werd ervaren, zoals:
opzien tegen bezoek aan een crematie, tandarts, ziekenhuis, maar ook na hevige schrik door een gebeurtenis maakt deze remedie weer kalm.

Cerato geeft vertrouwen in eigen inzicht en intuitie. Zelfvertrouwen wordt vergroot.

Honeysuckle leven in het heden, toekomstgericht met het verleden als basis.

Larch geeft steun bij faalangst en stimuleert het doorzettingsvermogen en vastberadenheid. Deze is goed in te zetten voor een examen.

Walnut geeft aanpassingsvermogen en helpt bij overgangssituaties, nieuwe levensfase, verhuizing, puberteit, verandering van baan of school, etc.

White Cestnut kan worden ingezet bij aanhoudend piekeren. Dit wordt tegenwoordig toegevoegd aan de Rescue Remedy bestemd voor de nacht, tegen het wakker liggen door het piekeren.

Een tweetal druppels van een of meerdere remedies kunnen in een glas of gebruikersflesje met bronwater worden gedaan en met van kleine slokjes worden opgedronken. De druppels kunnen ook puur op de tong gedaan worden. De dosering kan ook ingewreven worden op de lippen of licht worden ingemasseerd achter de oren, op de slapen of de binnenkant van de polsen. 

Graag verstrek ik meer informatie over de remedies en het gebruik er van. Ook kan ik door middel van de spiertest onderzoeken welke remedies een aanvulling zijn.